"De jongeren vinden een soort familie bij Masir Avenir"

 30/07/2021

Tijdens de zomer organiseren we inburgeringsprogramma’s op maat van jongeren onder de naam Masir Avenir. Naast de cursus over het leven in België zijn er ook toffe groepsactiviteiten voorzien, zoals gaan fietsen in het centrum van Brussel. De jongeren krijgen een persoonlijke begeleider voor al hun vragen over studeren, werken en hobby’s in België.

Op de internationale dag van de vriendschap (30 juli) vertellen de deelnemers en onze collega Vivian (trajectbegeleider) waarom vrienden zo belangrijk zijn voor jonge nieuwkomers.

groep mensen multicultureel

VACATURES - Ben jij de collega die wij zoeken?

Voor onze vestigingsplaats in Brussel zoeken we enthousiaste trajectbegeleiders die er samen met ons voor willen zorgen dat nieuwkomers zich bij ons thuis voelen.

Afbeelding diploma

41% van de werkzoekenden bij Actiris heeft een niet-erkend diploma

De procedures om een diploma te laten erkennen zijn niet zo eenvoudig. Bon biedt een individueel begeleidingstraject waarin we de hele erkenningsprocedure stap voor stap doorlopen.

masir-avenir

Bon en CAW Brussel bundelen hun expertise voor 'Mindspring Junior'

Door de snel veranderende situatie in Afghanistan staan jongeren van Afghaanse herkomst in België op dit moment onder een grote druk. Bon en CAW Brussel bundelen hun expertise om de mentale veerkracht van Afghaanse jongeren te vergroten.

Kruispuntdenken in de praktijk

Is kruispuntdenken voor jou een abstract concept dat je wel intressant lijkt, maar waar je niet goed van weet wat je ermee kan doen? Dit najaar heb je opnieuw de kans om de vormingsreeks Kruispuntdenken van bon en het Kenniscenturm WWZ te volgen.

Profiel inburgeraars Brussel 2020

Het aantal inburgeraars bij bon met een adres in Brussel bedroeg in 2020 2.229. Op een totaal voor Brussel en Vlaanderen samen (17.903) is dat 13%. Benieuwd hoeveel dat voor jouw gemeente is?