Hoe ga je om met diversiteitsvragen op de werkvloer?

Mag een medewerker verlof nemen op een religieuze feestdag, ook als er die dag een belangrijke vergadering doorgaat of een dringende opdracht afgewerkt moet worden?

Een collega vraagt of er in de cafetaria dagelijks een veganistische maaltijd aangeboden kan worden. Is dat mogelijk?

Organisaties en bedrijven met een divers personeel en/of cliënteel worden soms geconfronteerd met vragen waarop het antwoord niet voor de hand ligt. Soms zijn er voor- en tegenstanders en zijn directie en leidinggevenden zoekende: hoe omgaan met dergelijke vragen? Hoe kunnen we ruimte maken voor individuele noden en behoeften? En hoe zorgen we tegelijk voor een effectieve organisatie en gelijkwaardige behandeling van iedereen?

In deze vorming maken we kennis met een handelingskader dat handvaten aanreikt om om te gaan met diversiteitsvragen; vragen die het kader van de organisatie uitdagen en waarover je op organisatieniveau een beslissing wilt nemen.

De vorming is opgevat als een interactieve workshop waarbij we uitgegaan van concrete casussen. Om deze vorming tot een goed einde te brengen, vragen we de deelnemers casussen aan te brengen vanuit de praktijk.

Wat leer je?

  • Je ontdekt hoe je op een structurele en gefundeerde manier een antwoord kan bieden op allerhande diversiteitsvragen.
  • Je leert wat het handelingskader precies is en hoe je het in de praktijk toepast.
  • Je oefent aan de hand van enkele concrete casussen van je organisatie.

​Voor wie?

Voor directie, leidinggevenden, hr-medewerkers en diversiteitsmedewerkers.

Hoe lang duurt deze vorming?

Deze vorming duurt één dag.

Prijs

Deze vorming kost 500 euro.

Contacteer ons

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie:
Stuur een e-mail naar liesbeth.daems[at]integratie-inburgering.be.

 

masir-avenir

Bon en CAW Brussel bundelen hun expertise voor 'Mindspring Junior'

Door de snel veranderende situatie in Afghanistan staan jongeren van Afghaanse herkomst in België op dit moment onder een grote druk. Bon en CAW Brussel bundelen hun expertise om de mentale veerkracht van Afghaanse jongeren te vergroten.

Kruispuntdenken in de praktijk

Is kruispuntdenken voor jou een abstract concept dat je wel intressant lijkt, maar waar je niet goed van weet wat je ermee kan doen? Dit najaar heb je opnieuw de kans om de vormingsreeks Kruispuntdenken van bon en het Kenniscenturm WWZ te volgen.

Afbeelding diploma

41% van de werkzoekenden bij Actiris heeft een niet-erkend diploma

De procedures om een diploma te laten erkennen zijn niet zo eenvoudig. Bon biedt een individueel begeleidingstraject waarin we de hele erkenningsprocedure stap voor stap doorlopen.