Praktische vragen van ouderen bij vaccinatie (en de antwoorden)

Oudere persoon aan de telefoon 25/03/2021

Goed nieuws! De vaccinatie van thuiswonende Brusselaars ouder dan 75 is gestart.

Steeds meer mensen ontvangen een oproepingsbrief met daarin de uitleg om een afspraak te maken in een vaccinatiecentrum in het Brussels Gewest. Die uitleg is niet voor iedereen zo duidelijk. Veel mensen hebben dus vragen.

We tonen je graag waar je een antwoord kan vinden op deze vragen. Zo kan je mensen met vragen over de vaccinatie verderhelpen.

Hoe maak je een afspraak?

Telefoonnummer waarop mensen een afspraak kunnen maken: 02 214 19 19.
Opgelet: ’s ochtends zijn de lijnen dikwijls bezet.

Veelgestelde vragen over vaccinatie

Waar liggen de vaccinatiecentra en hoe geraak je er?

  • Gemeenten en ziekenfondsen helpen inwoners die zelf niet in het vaccinatiecentrum geraken. Neem contact op met de gemeente of het ziekenfonds van de persoon om te vragen hoe zij kunnen helpen.
  • Je kan gratis met de MIVB naar het vaccinatiecentrum. Op de website van de MIVB vraag je een gratis ticket aan met je vaccinatiecode. 
  • Ook Taxibus-klanten krijgen gratis vervoer naar het vaccinatiecentrum. Bel hiervoor naar het gewone nummer 02 515 23 65.

Vertaalde info

Je vindt er bijvoorbeeld:

  • voorbeeldbrieven in verschillende talen: Nederlands, Frans, Engels, Arabisch, Duits, Spaans, Italiaans, Pools, Portugees, Roemeens en Turks;
  • filmpjes met uitleg in verschillende talen;
  • folders en afbeeldingen met info over de vaccinatie;
  • basisfolder in het Nederlands, Frans, Engels en 26 andere talen.

 

groep mensen multicultureel

VACATURES - Ben jij de collega die wij zoeken?

Voor onze vestigingsplaats in Brussel zoeken we enthousiaste trajectbegeleiders die er samen met ons voor willen zorgen dat nieuwkomers zich bij ons thuis voelen.

Afbeelding diploma

41% van de werkzoekenden bij Actiris heeft een niet-erkend diploma

De procedures om een diploma te laten erkennen zijn niet zo eenvoudig. Bon biedt een individueel begeleidingstraject waarin we de hele erkenningsprocedure stap voor stap doorlopen.

masir-avenir

Bon en CAW Brussel bundelen hun expertise voor 'Mindspring Junior'

Door de snel veranderende situatie in Afghanistan staan jongeren van Afghaanse herkomst in België op dit moment onder een grote druk. Bon en CAW Brussel bundelen hun expertise om de mentale veerkracht van Afghaanse jongeren te vergroten.