Haider deed een vakantiejob bij BNP Paribas Fortis

  • 21 september 2021

Haider deed stage bij FortisDe bank BNP Paribas Fortis engageert zich om jonge nieuwkomers tewerk te stellen in de zomer. Jongeren leren het bedrijfsleven kennen en het personeel maakt kennis met jongeren met een andere achtergrond. Een win-win voor de bank én de studenten op het vlak van diversiteit en inclusie. Voor de studenten, die hun studies vaak zelf betalen, is het extra inkomen bovendien heel welkom. 

Een van de studenten die afgelopen zomer een vakantiejob deed, is Haider. De 19-jarige jongeman vluchtte ruim twee jaar geleden van Syrië naar België.  We leerden hem kennen toen hij in 2019 de inburgeringscursus voor jongeren volgde in Aalst. Vorige maand ging hij aan de slag als jobstudent in een kantoor van BNP Paribas Fortis in Ninove.

We ontmoeten Haider in Aalst. Hij glundert wanneer hij over zijn vakantiejob vertelt.

Hoe was het om bij BNP Paribas Fortis te werken?

Eerst dacht ik dat het moeilijk ging zijn, maar het viel heel goed mee. De directeur en al mijn collega’s waren super vriendelijk en hielpen me. Ze hadden veel geduld om iets opnieuw uit te leggen als ik het niet begreep. Er werd veel gelachen en gepraat onder de collega’s, het leek alsof we elkaar al een jaar kenden. Ik zou er graag elke zomer gaan werken.

Wat waren jouw taken?

Ik had veel verschillende taken zoals oudere mensen helpen bij de bankautomaat, klanten doorverwijzen of een afspraak maken en wijzigingen aanbrengen in dossiers. Daarnaast hielp ik af en toe met de schoonmaak of het archief op orde te houden.

Welke dingen heb je bijgeleerd?

Ik heb veel bijgeleerd op de computer, zo weet ik nu hoe ik een dossier moet afsluiten als iemand overlijdt of hoe ik een afspraak moet inboeken.

Mijn Nederlands is ook veel beter geworden, als ik in de vakantie niet elke dag oefen dan vergeet ik het. Ik heb deze maand heel veel Nederlands gesproken dus dat is ideaal om volgende week weer op school te starten.

Welke plannen heb je voor de toekomst?

Ik ga terug studeren in Gent aan CVO KISP.  Ik volg de richting ICT en doe nog een paar extra vakken om mijn diploma middelbaar onderwijs te behalen. Daarna wil ik naar de hogeschool om verder informatica te studeren. Ik wil graag een job doen met computers, want daar ben ik goed in. Maar wat precies weet ik nog niet, want er zijn zo veel mogelijkheden.