Nieuwe website bundelt alle info rond diploma-erkenning

 28/06/2021

Migranten die in het buitenland gestudeerd hebben en op zoek zijn naar informatie over hoe zij hun diploma's in België kunnen laten erkennen, vinden vanaf nu alle informatie gebundeld op mijndiploma.be. De site bevat actuele en betrouwbare informatie over diploma-erkenning en waarvoor het gebruikt kan worden. Ze vinden er onder meer informatie over de voorwaarden, de vereiste documenten, de procedure …

De erkenning van een diploma kan – naar gelang het doel – helpen om: een job te vinden, studies (secundair of hoger) te hervatten, een zelfstandige activiteit te starten, een beroepsopleiding te starten of een gereglementeerd beroep uit te oefenen in België. En als de erkenning van een diploma niet mogelijk blijkt te zijn, kunnen ze op de website terecht voor alternatieven bij de erkenning van kennis en vaardigheden.

Ondersteuning Brusselse werkzoekenden

Brusselse werkzoekenden kunnen op bijkomende ondersteuning rekenen van bon of CIRÉ. Zij kunnen deelnemen aan informatiesessies om meer informatie over diploma-erkenning te ontvangen. De data en de inschrijvingslink van de eerstvolgende sessies staan op de website. Geïnteresseerden kunnen gebruik maken van een persoonlijke begeleiding doorheen de procedure.

Mijndiploma.be is een initiatief van bon en CIRÉ met de steun van Actiris.

 

man met laptop

Inburgeren in digitale tijden

Ruim 200 Brusselse inburgeraars beginnen vandaag aan hun inburgeringscursus bij bon. Online les volgen is niet voor iedereen evident is. Daarom lenen we Chromebooks uit aan wie er zelf geen heeft en leren we hen tijdens een traject van 5 lessen om ermee te werken.

Groepsfoto fietsles

"Nooit gedacht dat ik zou kunnen fietsen"

Het weer zat de voorbije weken niet altijd mee, maar dat weerhield 15 Brusselse inburgeraars er niet van om twaalf dagen met de fiets op pad te gaan in Brussel. Niets bijzonders zou je denken, maar als je weet dat zij in hun land van herkomst amper of niet hebben leren fietsen, dan is dat een hele prestatie.

"Om goed te kunnen besturen, moet je het stuur kunnen loslaten"

De gemeente Molenbeek wou de opmaak van haar nieuwe cultuurbeleidsplan 2020-2025 op een participatieve manier tot stand laten komen. Daarvoor deed het gemeentebestuur beroep op de Wijkacademie du quartier en bon.