Nieuwe website bundelt alle info rond diploma-erkenning

website mijndiploma.be

 8/7/2021

​​​​​​Migranten die in het buitenland gestudeerd hebben en op zoek zijn naar informatie over hoe zij hun diploma's in België kunnen laten erkennen, vinden vanaf nu alle informatie gebundeld op mijndiploma.be. De site bevat actuele en betrouwbare informatie over diploma-erkenning en waarvoor het gebruikt kan worden. Ze vinden er onder meer informatie over de voorwaarden, de vereiste documenten, de procedure …

De erkenning van een diploma kan – naar gelang het doel – helpen om: een job te vinden, studies (secundair of hoger) te hervatten, een zelfstandige activiteit te starten, een beroepsopleiding te starten of een gereglementeerd beroep uit te oefenen in België. En als de erkenning van een diploma niet mogelijk blijkt te zijn, kunnen ze op de website terecht voor alternatieven bij de erkenning van kennis en vaardigheden.

Brusselse werkzoekenden kunnen op bijkomende ondersteuning rekenen van bon of CIRÉ. Zij kunnen deelnemen aan informatiesessies om meer informatie over diploma-erkenning te ontvangen. De data en de inschrijvingslink van de eerstvolgende sessies staan op de website. Geïnteresseerden kunnen gebruik maken van een persoonlijke begeleiding doorheen de procedure.

Mijndiploma.be is een initiatief van bon en CIRÉ met de steun van Actiris.

masir-avenir

Bon en CAW Brussel bundelen hun expertise voor 'Mindspring Junior'

Door de snel veranderende situatie in Afghanistan staan jongeren van Afghaanse herkomst in België op dit moment onder een grote druk. Bon en CAW Brussel bundelen hun expertise om de mentale veerkracht van Afghaanse jongeren te vergroten.

Kruispuntdenken in de praktijk

Is kruispuntdenken voor jou een abstract concept dat je wel intressant lijkt, maar waar je niet goed van weet wat je ermee kan doen? Dit najaar heb je opnieuw de kans om de vormingsreeks Kruispuntdenken van bon en het Kenniscenturm WWZ te volgen.

Afbeelding diploma

41% van de werkzoekenden bij Actiris heeft een niet-erkend diploma

De procedures om een diploma te laten erkennen zijn niet zo eenvoudig. Bon biedt een individueel begeleidingstraject waarin we de hele erkenningsprocedure stap voor stap doorlopen.