Taalhulp Mechelen

| Lokaal project | Mechelen | Vrijwilligerswerk | Sociaal tolken en vertalen |

Taalhulp

Taalhulp is een initiatief van het Agentschap Integratie en Inburgering, op vraag van stad Mechelen. Het is een aanvullend aanbod op de dienst Sociaal Tolken en Vertalen. Dit om tegemoet te komen aan de verhoogde vraag. Dankzij het project Taalhulp kunnen Mechelse scholen, diensten en organisaties een beroep doen op vrijwillige tolken. Zij assisteren ter plekke bij de commu­nicatie met anderstaligen die weinig of geen Nederlands kennen. De taalhulpen kregen een korte opleiding om hun opdracht goed te kunnen uitvoeren, maar zijn geen gecertificeerde tolken.

Wil je meer weten over het project 'Aanvullend aanbod sociaal tolken'? Lees dan dit rapport of de samenvatting ervan

Lokale besturen of dienstverlenende organisaties kunnen bij ons agentschap terecht om zelf een eigen taalhulpenpool op te starten. 

> Meer info over ons algemeen aanbod.

Wie kan een beroep doen op Taalhulp?

Mechelse scholen, medewerkers van het Sociaal Huis en organisaties uit de welzijns- en hulpverleningssectoren die in Mechelen gevestigd zijn. De dienstverlening is gratis.

Hoe aanvragen?

E  taalhulpmechelen@integratie-inburgering.be
Mechelen

Taalactieplan

Dit project maakt deel uit van het Taalactieplan van stad Mechelen, waarbij het Agentschap Integratie en Inburgering een actieve partner is.

Een gecertificeerde tolk nodig?

Voor sommige opdrachten heb je een gecertificeerde tolk nodig, zoals opdrachten binnen de  gespecialiseerde hulpverlening. Op onze pagina over sociaal tolken en vertalen vind je alle informatie.