Vlaamse expertendatabank zet in op diversiteit

  • 10 mei 2021

Wat als de stemmen die aan bod komen in de Vlaamse media een echte weerspiegeling zouden zijn van onze diverse bevolking? Diverse stemmen en opinies verrijken het debat en komen stilaan meer aan bod. Maar er is nog veel werk aan de winkel.
 
Zo is de helft van de bevolking een vrouw, maar lang niet de helft van experten die aan bod komen in de media is een vrouw. Mensen met een migratieachtergrond of mensen met een beperking komen nauwelijks aan bod als expert op radio, televisie, in kranten en magazines. Onbekend is onbemind.

Daar wil de Expertendatabank van de Vlaamse overheid verandering in brengen.  
Vrouwen, mensen met een migratieachtergrond, mensen met een handicap, transgenders en non-binaire personen als expert zichtbaar maken voor journalisten en contentmakers, dat is de missie. Niet rond hun identiteit, maar rond hun expertise.

Help je mee bouwen aan een meer inclusieve beeldvorming in de Vlaamse media? 

  • Ken je mensen die behoren tot deze groepen en expert zijn in hun vakgebied? Stimuleer hen om een profiel aan te maken op de expertendatabank: www.expertendatabank.be.
  • Organiseer jij een congres, webinar of lezing? Raadpleeg de expertendatabank en maak nieuwe stemmen en opinies meer zichtbaar!

Meer diverse stemmen zichtbaar maken in de Vlaamse media en het publieke debat, jij doet toch ook mee? Samen kunnen we het verschil maken.