Buitenexpo: 'Kijk Aalst in de ogen'

| Lokaal beleid | Oost-Vlaanderen | Sense of belonging | Samenleven

Inside Out Project Aalst

'Kijk Aalst in de ogen' maakt deel uit van het Inside Out Project, een internationaal participatief kunstproject. Meer dan 400.000 mensen in 138 landen deden al mee. Het project geeft gemeenschappen een stem door portretten op een publieke plek tentoon te stellen. Met 'Kijk Aalst in de ogen' brengen enkele Aalsterse organisaties een verbindende boodschap over diversiteit, inclusie en zelf-expressie. 

69 portretten

Er werden twee fotomomenten georganiseerd waarbij elke Aalstenaar zich kon aanmelden. 69 Aalstenaren stonden voor de lens van fotografen Abdallah Awad, Alejandra Rogghe Pérez en Liliana Simôes. De reusachtige portretten worden geprint en bevestigd aan de buitengevel van Netwerk Aalst. De feestelijke opening van de buitenexpo in Aalst (19 september 2021) zet het initiatief lokaal extra in de kijker.

Het team achter 'Kijk Aalst in de ogen'?

Dit initiatief werd gerealiseerd door de projectgroep ‘Inside Out Aalst’ met omkadering van Netwerk Aalst, Agentschap Integratie en Inburgering Oost-Vlaanderen, Curieus vzw en met de financiële steun van CERA. 

Meer info over het project op de website van Netwerk Aalst.