Nieuws

  • 16 september 2021
Deelnemers aan de fietscursus in Brussel

"Nooit gedacht dat ik zou kunnen fietsen".

#Weekvandemobiliteit. Voor mensen die in hun thuisland amper of niet leerden fietsen, gaat er een nieuwe wereld open na het volgen van een fietscursus. We reden met hen mee.
  • 14 september 2021

Videoverslag: inburgeringscursus voor jonge nieuwkomers

Ook in Leuven volgden jonge nieuwkomers deze zomer een inburgeringscursus. Ze kregen veel nuttige info mee over het leven in België. Wat kan je studeren? Wat te doen in je vrije tijd? Maar er was ook ruimte voor ontspanning. Beleef het mee via het videoverslag!
polarisering
  • 4 augustus 2021

Projectoproep preventie van radicalisering en polarisatie verlengd tot 1 oktober 2022

De projectoproep voor steden en gemeenten wordt verlengd tot 1 oktober 2021. Ontdek ook de ondersteuning van het Agentschap Integratie en Inburgering!
  • 22 juli 2021

Dienstverlening tijdens de coronaperiode

Je kan ons steeds bereikbaar via e-mail en telefoon. We werken vanop afstand of op afspraak.
Wedstrijd Week van het Nederlands
  • 7 september 2021

Wedstrijd: hoe oefen jij Nederlands?

Tijdens de Week van het Nederlands (van 2 tot 9 oktober 2021) organiseren het Agentschap Integratie en Inburgering, IN-Gent, Atlas, vzw De Rand en Huis van het Nederlands Brussel een videowedstrijd voor iedereen die Nederlands leert.
masir-avenir
  • 30 juli 2021

Zomercursus inburgering: "Jongeren vinden hier een soort familie"

In de zomer organiseren we cursussen voor jonge nieuwkomers. Op de dag van de vriendschap vertellen enkele deelnemers wat ze leerden en waarom dit project zo belangrijk voor hen is. Bekijk het filmpje!
  • 25 juni 2021

“De ontmoeting met die jonge mensen uit alle hoeken van de wereld is geweldig.”

John uit Engeland volgde na zijn pensioen de liefde richting Vlaanderen en nam deel aan de inburgeringscursus. Hoe ervaart een nieuwkomer uit een buurland dat?
  • 20 augustus 2021

Afghanistan: een stand van zaken van de evacuatie en verblijfsaanvragen

We maakten een overzicht van de beschikbare informatie over de evacuatiemissie in Afghanistan en de gevolgen voor de verblijfsaanvragen en -procedures van Afghanen in Afghanistan en België.
  • 23 juli 2021

Jaarverslag 2020: ook in coronatijden kan je op ons rekenen.

Hoe zorgden we ervoor dat je op ons kan blijven rekenen, ook in coronatijden? Die vraag staat centraal in ons jaarverslag 2020. Klanten, deelnemers aan vormingen en projecten en onze collega’s delen hun ervaringen. Ontdek de cijfers en getuigenissen!
Taalhulpen Het Spectrum
  • 22 juni 2021

Taalhulpen in Gentse school Het Spectrum

Negen leerlingen van de Gentse school Het Spectrum volgden de basistraining taalhulp. Ze kregen hun attest begin juni 2021.