Nieuws

  • 18 januari 2022
webinar-polarisatie-covid19

Webinar: Inzicht in polarisatie

Hoe kunnen steden en gemeenten het best omgaan met de spanningen die de coronamaatregelen veroorzaken? In dit webinar op 31 januari zoomen we in op het fenomeen polarisatie en we bekijken welke interventies er nodig zijn. Wat voedt de polarisatie en hoe komen we tot meer verbinding? Een organisatie van het Wij-Zij Netwerk.
slecht slapen, piekeren en stress?
  • 14 januari 2022

Brochure 'Slecht slapen, piekeren en stress?' nu ook beschikbaar in Somali

Als begeleider, hulp- of dienstverlener is het niet altijd makkelijk om een gesprek over psychische klachten te starten. In 2019 ontwikkelden we daarom de publicatie 'Slecht slapen, piekeren en stress?', in samenwerking met het Steunpunt Geestelijke Gezondheidszorg.
  • 22 december 2021

Webinarreeks: Vluchtelingen en migranten opvangen uit conflictgebieden - casus Afghanistan

Op 1 en 15 december organiseerde de VVSG in samenwerking met het Agentschap Integratie en Inburgering een tweedelige webinarreeks: 'Vluchtelingen en migranten opvangen uit conflictgebieden - casus Afghanistan'. Je kan de presentaties en opname nu bekijken.
  • 6 december 2021

Aangepaste dienstverlening tijdens de eindejaarsperiode

Wanneer kan je onze contactpunten bereiken in december en januari? Hoe kan je tijdens de eindejaarsperiode contact opnemen met onze dienst Sociaal Tolken en Vertalen?
inburgering 2022
  • 13 januari 2022

Infosessie 'Toekomstige regelgeving inburgering en integratie: aandachtspunten voor lokale besturen'

We organiseren samen met het Agentschap Binnenlands Bestuur een online infosessie over de toekomstige regelgeving over integratie en inburgering voor medewerkers van lokale besturen.
Inspiratiedag Samenleven VVSG
  • 20 december 2021

Inspiratiedag Samenleven: iedereen Inbegrepen

Op 17 januari 2022 zijn alle medewerkers van de lokale besturen welkom om elkaar online te ontmoeten tijdens de 'Inspiratiedag Samenleven: iedereen inbegrepen'.
vrijwilligerswerking Dendermonde nieuwsbericht
  • 5 december 2021

Vrijwilligerswerk doet verbinden in Dendermonde

Internationale dag van de Vrijwilliger - De stad Dendermonde organiseert jaarlijks heel wat evenementen waarvoor ze een beroep doen op lokale vrijwilligers. Al meer dan vijf jaar betrekt de stad actief inburgeraars bij die vrijwilligerswerking.
  • 10 januari 2022

Onze beste wensen voor 2022

Het Agentschap Integratie en Inburgering wenst je het allerbeste toe voor 2022!
  • 18 december 2021

Dag van de migrant: "We willen tonen hoe diversiteit kan inspireren"

Op 18 december, de Internationale dag van de Migrant, gaat het project Diversiteit Inspireert van start. Dat platform brengt heel wat inspirerende verhalen rond diversiteit in Vlaanderen en Brussel samen op één plaats.
  • 24 november 2021

Dienstverlening tijdens de coronaperiode

Je kan ons steeds bereiken via e-mail en telefoon. We werken vanop afstand of op afspraak.